16 C
27 Nisan 2024 Cumartesi

Girişimcilikteki Başarı Hikayeleri, Üniversite Öğrencileri İle Paylaşıldı

Yönetim Kurulu Başkanımız Fatih Gökdere ile birlikte Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Vesile Keşkek Güler ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanımız Fikret Ayvaz, ticaret hayatında yaşadıkları deneyimlerle, girişimcilik noktasında yaptıkları çalışmalardaki başarı hikayelerini TOGÜ Artova MYO’da düzenlenen söyleşide üniversite öğrencileri ile paylaştı.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Artova Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen söyleşi, yoğun bir katılımla gerçekleşti. TOGÜ Rektörü Prof Dr Fatih Yılmaz’ın da takip ettiği söyleşide, ilk sözü Genç Girişimciler Kurulu Başkanımız Fikret Ayvaz aldı.

Başkan Ayvaz, tahsilini tamamladıktan sonra yurtdışında yaptığı ihtisas, ardından özel sektörde edindiği tecrübe ile birlikte Tokat’ta yaptığı girişimcilik faaliyetlerini öğrencilere aktardı. Öğrencilere iş hayatında çok fazla rakipleri olacağı telkininde bulunan Başkan Ayvaz, şimdiden tahsil gördükleri bölümlerinde bir konuda öğrencilere uzmanlaşmaları tavsiyesinde bulunarak, bol bol kitap okumanın kendilerine kreatif ve inovatif açıdan katkı sağlayacağını söyledi.

Tokat TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Vesile Keşkek Güler de, iş hayatına atılma sürecinin aile şirketiyle başladığını, ardından eşiyle birlikte bir yatırım gerçekleştirdiğini söyledi. Fizibilite çalışmasının girişimcilik için çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Güler, sadece Erbaa ilçesindeki bir yatırım planlaması öncesinde, 6 aylık bir fizibilite çalışmasını yürüttüklerini dile getirdi. Başkan Güler, gençlere doğru planlamanın önemine dair tavsiyelerde bulundu.

Son sözü alan Yönetim Kurulu Başkanımız Fatih Gökdere, bakkal olarak başladığı girişimcilik serüveninde yaşadığı deneyimleri, ticari açıdan geldiği noktayı ve TSO Başkanlığına uzanan yolculuğunu anlattı. Başkan Gökdere: “Ne yaparsanız yapın, işinize yenilik getirin. Unutmayın devir değişiyor. Yapay zekayla birlikte önümüzdeki 50 yıl içerisinde bugünkü mesleklerin yarısından fazlası tarihe karışacak. Ülkemizde 2030 yılına kadar 7.3 milyon kişinin işinin ortadan kalkması bekleniyor” diye konuştu.

Söyleşi sonrasında söz alan TOGÜ Rektörü Prof Dr Fatih Yılmaz, üniversitelerin sadece eğitim öğretim üreten yerler olmadığına dikkat çekerek, öğrencilerin girişimcilik ve kariyer planlaması noktasında TOGÜ’den aldığı desteklere vurgu yaptı. Rektör Yılmaz üniversitenin en büyük paydaşlarından birisinin de Tokat Ticaret ve Sanayi Odası olduğunu söyledi.

Başkanlarımıza TOGÜ Rektörü Prof Dr Fatih Yılmaz tarafından, söyleşinin anısına plaket takdim edildi. Söyleşiye, Artova MYO Müdürü Doç Dr Hasan Coşkun ve söyleşiyi tertip eden Öğretim Görevlisi Hikmet Yurteri ile birlikte akademisyen ve öğrenciler katılım sağladı.