16.1 C
Tokat
25 Nisan 2024 Perşembe

spot_img

QNB FİNANS’TAN ODAMIZA ZİYARET

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Dr Ali Çelik, QNB Finansbank Tokat Şube Müdürü Hüseyin Eyitutun ile makamında bir araya geldi.

Tokat’ta özellikle TSO Üyelerinin finans kaynaklarına ulaşımlarının önünün açılmasına yönelik bir dizi çalışma yapılıyor, bankalarla sorun yaşayan üyelerimizin sorunları banka üst yönetimlerine ve TOBB aracılığı ile ilgili bakanlıklara iletiliyordu. Bu kapsamda Tokat’taki bankacılık sektörü temsilcileri ile bir araya gelen Tokat TSO Yönetim Kurulu Başkanı Dr Ali Çelik’in son konuğu QNB Finansbank Tokat Şube Müdürü Hüseyin Eyitutun oldu. Finans sektörünün sorunlarının da konuşulduğu görüşmede özellikle Tokatlı KOBİ’lerin finans ve kredile kaynaklarına ulaşımda yaşadığı sıkıntılar da ele alındı. Tokat Şube Müdürü Eyitutun, QNB Finansbank’ın KOBİ’lerin finansmana erişimini geliştirdiklerine dikkat çekerek; “QNB Finansbank KOBİ Bankacılığı olarak işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz. Geçen yıla oranla içinde bulunduğumuz dönemde işletme kredisi talebinin arttığını gözlemliyoruz. Bu doğrultuda mikro ve küçük işletmelerin desteklenmesi için banka olarak güçlü kasımız olan yurt dışı iş birliklerimiz sayesinde sektöre verdiğimiz desteği sürdürüyoruz. COSME projesi sayesinde de yıllardır Avrupa Yatırım Fonu ile sürdürdüğümüz iş birliğimizi pekiştiriyoruz. Bu kapsamda sunduğumuz COSME kredisiyle, öz sermaye ve borç finansmanı ile KOBİ’lerimizin finansmana erişimlerinin geliştirilmesi, AB ve küresel düzeyde pazarlara erişimin geliştirilmesi, birlik işletmelerinin ve özellikle KOBİ’lerin rekabet edebilirliği ve sürdürülebilirliğinin iyileştirilmesi, girişimcilik ve girişimcilik kültürünün teşvik edilmesini amaçlıyoruz. Kredi tutarının maksimum  50 Bin TL olacak ve COSME programında 3 aya kadar ödemesiz dönem seçeneği var. Vade seçeneği ise 12 ile 60 ay arasında değişecek. Kedi tutarının maksimum 50 Bin TL olacağı kredi %1,89’dan başlayan faiz oranları ve %1 dosya masrafı ile hizmete sunulacak. COSME programında 3 yıl içerisinde 30 bin müşteriye 750 milyon TL kredi kullandırılması hedefleniyor. COSME kredisi, cirosu 2 milyon TL’den, çalışan sayısı 10’dan az olan ve faaliyet süresi 6 ay ila 5 yıl arasında değişen firmalara hizmet olarak sunulacak” şeklinde konuştu.

Yönetim Kurulu Başkanımız Dr Ali Çelik, sıcak para sıkıntısı yaşayan piyasaların önünü açmaya yönelik diğer bankalardan da bu tip çalışmalar yapmasını beklediklerini söyleyerek, QNB Finasbank Şube Müdürü Hüseyin Eyitutun’a ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

Sosyal Medyada TTSO

4,259BeğenenlerBeğen
1,368TakipçilerTakip Et
3,543TakipçilerTakip Et

Online İşlemler