20.1 C
Tokat
25 Nisan 2024 Perşembe

spot_img

Odamızda Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası tarafından dış ticaret yapan ya da yapmayı hedefleyen üyelerimize özel dış ticaret bilgilendirme semineri düzenlendi.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası tarafından dış ticaret yapan ya da yapmayı hedefleyen üyelerimize özel dış ticaret bilgilendirme semineri düzenlendi. Odamız Yönetimi adına seminer başlangıcındaki açılış konuşması Yönetim Kurulu Üyemiz Naci Altın tarafından gerçekleştirildi. Altın, Tokat’a bu semineri gerçekleştirmek için gelen isimlerin kendi alanlarında uzman ve vereceği bilgilerin de işletmeler için çok önemli olduğuna dikkat çekerek; “Ticaret Bakanlığımızdan uzmanlarımızı Tokat’ta ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. İhracat geliştirme uzmanımız, ticaret uzmanımız ve Eximbank uzmanımız bugün burada bizlere dış ticaret ile uğraşan ya da uğraşma niyetinde olan işletmelerimize güncel bilgileri aktaracak. Faydalı olmasını temenni ettiğim toplantıya katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Seminerde Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzmanı  Zeynep Sezen, Türk EximBank Uzmanı Azem Kasap ve Ticaret Bakanlığı İhracat Geliştirme Uzmanı Halit Oral Akbay tarafından üyelere mevcut ithalat ve ihracat potansiyelimiz, desteklerin gerçekleşen ihracata oranları, yapılan ticaretteki sigortanın süreci ve oranları,  mal ihracatına yönelik devlet destekleri, UR-GE desteği, pazara giriş belgelerinin desteklenmesi, pazar araştırması ve pazara giriş desteği, yurtiçi ve yurtdışı fuar desteği, yurtdışı birim, marka ve tanıtım desteği, tasarım desteği, küresel tedarik zincirine giriş desteği, alıcı kredisi ve sigorta tazmin desteği, Türkiye ticaret merkezleri gibi konularda bilgilendirmeler yapıldı.

Sosyal Medyada TTSO

4,259BeğenenlerBeğen
1,368TakipçilerTakip Et
3,543TakipçilerTakip Et

Online İşlemler