14.6 C
Tokat
18 Nisan 2024 Perşembe

spot_img

ODAMIZDA 7440 SAYILI YASA ANLATILDI

Odamız toplantı salonunda Defterdarlık tarafından 7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun anlatıldı.
7440 sayılı kanunun tanıtımı amacıyla düzenlenen ve birçok sorunu çözeceği anlaşılan bu yasanın kapsamı ve içeriğinin birinci ağızdan anlatımı ve tanıtımını sağlayacak toplantıya katılımlarından dolayı katılanlar memnuniyetini belirtti.
Tokat İl Defterdarı Aliaddin Karpınar yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkür ederek 7440 Sayılı kanunun amacını anlattı. Borçlu mükelleflerin borç yükünden kurtulması ve amme alacağının bir an önce hazineye intikali olduğunu belirtti. Ayrıca teferruatlı bir sunumu Vergi Dairesi Müdürü Ömer Yılmaz’ın yapacağını, daha sonra da alınacak sorularının cevaplandırılacağını belirtti. 7440 sayılı kanunun kapsamında borcu bulunan mükellefler varsa gerekli bilgilendirmeleri bunlara yaparak faydalanmalarının sağlanması noktasında yardımlarını talep etti. Birlikte çalışarak borçlu mükelleflerin mutlaka bu yasadan faydalanmasının yolunun bulunmasını istedi. Matrah artırımında da mükelleflerin kafalarını rahat yastığa koymalarına imkan tanındığını belirterek bu konunun da mükelleflere oda aracılığıyla anlatılmasını istedi.
Tokat Vergi Dairesi Müdürü Ömer Yılmaz, 7440 sayılı yasanın sunumunu ve bilgilendirmesini yaptı. Kanunun tüm maddeleriyle ilgili çok geniş bir bilgilendirme yaparak en ince ayrıntısına kadar yasayı izah etti. Gerek kesinleşmiş alacaklar, gerek kesinleşmemiş ve dava safhasında olan alacaklar ve gerekse inceleme ve tarhiyat safhasında alacaklardan bahsetti. Matrah artırımı, ödeme seçenekleri, peşin ödeme indirimleri, idari para cezaları, idari para cezalarında peşin ödeme indirimi, hakkında bilgi verdi. Ayrıca bir defaya mahsus kurumlar vergisi mükelleflerinin ödeyeceği Ek vergi hakkında izahta ve açıklamalarda bulundu.
Katılımcıların soruları alınarak cevaplandı ve çok faydalı bir toplantı icra edilmiş oldu.

Sosyal Medyada TTSO

4,259BeğenenlerBeğen
1,368TakipçilerTakip Et
3,543TakipçilerTakip Et

Online İşlemler