17.1 C
Tokat
28 Mart 2024 Perşembe

spot_img

ODAMIZ YÖNETİMİ BAKAN ÖZER İLE BİRARAYA GELDİ

Yönetim Kurulu Başkanımız Fatih Gökdere, beraberinde Odamız yöneticileri ile birlikte Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’i ziyaret etti

Ankara’da Bakanlık Makamında gerçekleşen görüşmeye Yönetim Kurulu Başkanımız Fatih Gökdere ile birlikte, Odamız Yöneticileri: Feti Yakar, Serhat İspirli, Turgay Akıntaş, Günaydın Altuntaş, Emin Genç ve Genel Sekreterimiz Sinan Ardil katılım sağladı.

Görüşmede öne çıkan başlıklar arasında mesleki eğitim alan öğrencilerin staj sayısının 4’e çıkarılması kararı da vardı. Başkanımız Fatih Gökdere, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından alınan bu uygulama kararını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Gökdere: “Özellikle meslek lisesi öğrencilerine staj imkanı sağlayan işletmelerimiz için olduğu kadar öğrencilerimiz için de güzel bir uygulama oldu. Sevgili Hemşerimiz ve Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’in talimatları ile hayata geçen bu çalışma ile öğrencilerimiz 4 gün işyerlerinde staj yaparken ve sadece 1 gün okulda ders görüyor. Öğrencilerin sigorta primleri ise devlet tarafından ödeniyor. Mesleksizliğin önüne geçilmesi adına atılmış önemli bir adım olarak gördüğümüz bu çalışma ile kalifiye eleman olarak kendi işyerlerinde yetiştirdiği öğrencileri işletmelerimiz bünyelerinde istihdam da edebiliyor. Arttırılan gün sayısı ile işyerinde daha çok pratik yapma şansı bulan öğrenci verimli bir staj dönemi geçirmiş oluyor. Bu uygulamayı ticaret ve sanayi erbabı olarak gerçekten bizler de son derece faydalı buluyoruz” diye konuştu.

Odamız Yönetimi, MEB tarafından düzenlenen hizmet içi eğitim seminerlerinin Tokat’ta da yapılması talebini Bakan Özer’e bizzat iletti.

Sosyal Medyada TTSO

4,259BeğenenlerBeğen
1,368TakipçilerTakip Et
3,543TakipçilerTakip Et

Online İşlemler