18 Nisan 2024 Perşembe

Odamız 2019 yılı için sözünü verdiği 150 girişimci adayı yetiştirme kurslarına başladı.

25 – 28 Mart 2019 tarihinde İŞKUR işbirliğiyle düzenlenen Uygulama Girişimcilik Kurslarından ilki tamamlandı. Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Dr Ali Çelik, İŞKUR Müdürlüğü ile imzaladığı protokol kapsamında 2019 yılında 150 girişimci adayının yetiştirilmesi noktasında çalışmalar yapılacağını duyurmuş ve fikirlerini ticari hayata aktarmak isteyen Tokatlılara, KOSGEB desteklerinden yararlanma imkanı sunan bu kurslara katılmaları noktasında davette bulunmuştu. Eğitimci Serdar Sakın tarafından verilen ilk kursa katılan girişimci adayları, eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.

2019 yılı sonuna kadar peyderpey düzenlenecek kurslar vasıtasıyla 150 yeni girişimci yetiştirilecek. Tamamının iletişim bilgileri alınan girişimci adaylarının açacakları işletmelerle istihdam seferberliğine katkı sağlamaları, teşviklerden yararlanmaları ve tanıtımlarının yapılması noktalarında da danışmanlık yapılacak.