7.1 C
Tokat
29 Mart 2024 Cuma

spot_img

9. Tokat Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Yöresel Ürünler Fuarı

9. Tokat Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Yöresel Ürünler Fuarı açıldı.
Fuarın açılışına Yönetim Kurulu Başkanımız Dr. Ali Çelik, Meclis Başkanımız Dursun Sansar ve Meclis Başkan Yardımcımız Halil Bayır da katıldı.
Yönetim Kurulu Başkanımız Dr. Ali Çelik Fuarın açılışında yaptığı konuşmada Tokat için güzel bir fuar olacağını tarımda ve tarım sanayisine Tokat’ın daha çok önem vermesi gerektiğini dile getirerek,
“Tarımsal altyapı, organizasyon ve modernizasyon, tarımsal sanayi, markalaşma ve pazarlama. Bu üç temel özelliğin bir tanesinde sorun yaşadığınız takdirde diğer ikisinin çok kıymeti ve anlamı kalmıyor. 1990’lı yılların başında 800 binlerde olan Tokat nüfusunun bugün 6 binlere inmesinin en büyük sebeplerinden bir tanesi çiftçimizin alın teriyle sahada üretmiş olduğu ürünlere katma değer oluşturacak, refah içerisinde yaşayabilecek değerini alabilecek yani markalaşma ve pazarlama konusunda bir takım fırsatların onlara yeterince sunulamamış olmasından kaynaklanıyor. Ben her zaman sorumluluğu kendi üzerime almayı şiar edindim. Özellikle ticaret ve sanayi odalarının bu anlamda görev üstlenmesi gerekiyor. Siyasetçilerimizle, STK’larımızla basınımızla Tokat’ta tarımın ve tarımsal sanayinin gelişmesi için çabalamalıyız.“ şeklinde konuştu.
Açılışta, Vali Dr. Ozan Balcı, Ak Parti Tokat Milletvekilleri Av. Mustafa Arslan ve Av. Yusuf Beyazıt CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu ve protokol üyeleri de yer aldı.
 

Sosyal Medyada TTSO

4,259BeğenenlerBeğen
1,368TakipçilerTakip Et
3,543TakipçilerTakip Et

Online İşlemler