16 Nisan 2024 Salı

Tokat’ta kenevir ekimi yatırımı için talep sahipleri çoğalmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kenevir ile ilgili açıklamasının ardından, tekstilden otomobil sektörüne geniş kullanım alanı bulunan kenevirin üretimine ilişkin yatırım talepleri artarak devam ediyor. Tokat’ın da kenevir üretilecek şehirler arasında yer almasıyla birlikte yatırımcıların kenevir ekimi için alanlar arayışında artışlar gözlemlendi. Konuyla ilgili Tokat’ta yaklaşık 400 dönüm kenevir ekimi için arazi talebinde bulunan ASAM Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nilüfer Koyuncuoğlu, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr Ali Çelik’i ziyaret etti. Avrasya Stratejik Araştırma Merkezi (ASAM) Yönetim Kurulu Üyesi Koyuncuoğlu, beraberinde ASAM İl Temsilcisi Işıl Feray Karabekiroğlu ile birlikte gerçekleşen ziyarette, Tokat TSO Başkanı Dr Ali Çelik kenevir ekimi yatırımcılarına yer tahsisi konusunda yardımcı olmaya çalıştıklarını ve bu tür talepleri olan herkesi Tokat’a beklediklerini söyledi.