7.1 C
Tokat
29 Mart 2024 Cuma

spot_img

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PANELİNE YOĞUN İLGİ

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası ile Tokat Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği işbirliği ve Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, kutlanmakta olan iş sağlığı ve güvenliği haftası etkinlikleri kapsamında 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda 

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası ile Tokat Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği  işbirliği ve Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, kutlanmakta olan iş sağlığı ve güvenliği haftası etkinlikleri kapsamında 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda “2023’e doğru Tokat Çalışma Hayatında İş Sağlığı ve Güvenliği” paneli düzenlendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında başlayan panelin açılış konuşmaları, sırasıyla Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali ve Tokat Ticaret ve Sanay6i Odası Başkanı Dr Ali Çelik tarafından yapıldı. Küçükali yaptığı konuşmasında, eğitim kurumlarında güvenliğe gösterdikleri önemin çok büyük olduğuna dikkat çekti. Küçükali’den sonra kürsüye gelen Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr Ali Çelik, kendisinin de bu işle iştigal ettiğine dikkat çekerek, bir işyerinde insanların yaralanması ya da ölmesiyle sonuçlanan kazalarda o işyerlerinde hayatın bittiğini söyledi. Patronundan işçisine herkesin motivasyonunun ölümlü kazalarda azaldığını gözlemlediğini dile getiren Başkan Çelik: “Patronun ve herkesin bütün morali motivasyonu kırılıyor. Bunu tamir etmek için belki aylarca mücadele ediyorsunuz. Çünkü bu herkes için çok büyük bir travma. İşte tam da bu yüzden esas önemli olan şey bir takım sıkıntılara sebebiyet vermeden önce tedbir ve önlemleri almak. İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışmaları burada bu işe yarıyor. Bu bir süreç, eğitim, hassasiyet ve ciddiyet işi” diye konuştu.

Açılış konuşmaları ve panel arasında verilen arada, Gaziosmanpaşa Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri seslendirdikleri Tokat Türküleri ile katılımcılardan alkış topladı. Mini konser sonrasında Gazi Osman Paşa Müdür Yardımcısı Mahmut Hasgül, sürdürdüğü sunum görevini panelin moderatörü Prof. Dr. Yakup Budak’a bıraktı. Panelde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Stratejik Tanıtım ve Organizasyon Daire Başkanı Meftun Sakallı,  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Delibaş, Milli Eğitim Bakanlığından Türkiye İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Özkan Avcı dinleyenlere İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda uzmanlık alanlarıyla ilgili bilgileri aktardı. Soru-cevap bölümü de gerçekleşen panel sonrasında Tokat Ticaret ve Sanayi Odası tarafından katılımcılara Tokat’a has hediyeler takdim edildi.

Program, panelist ve katılımcıların çektirdikleri hatıra fotoğrafları sonrasında sona erdi.

Sosyal Medyada TTSO

4,259BeğenenlerBeğen
1,368TakipçilerTakip Et
3,543TakipçilerTakip Et

Online İşlemler