14.6 C
Tokat
24 Nisan 2024 Çarşamba

spot_img

Tokat Havalimanı şehrimizin ticaretini ve ihracatını üst seviyelere taşıyacak

Yönetim Kurulu Başkanımız Dr. Ali Çelik, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yapmak için geleceği Tokat Havalimanında A Para canlı yayınında soruları cevapladı.

Başkan Çelik, havalimanının Tokat ticaretini ve ihracatını üst seviyelere çıkaracak bir yatırım olduğuna dikkat çekerek bu kıymetli eseri şehrimize kazandıran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Tokat’ın özellikle tarım, gıda, konfeksiyon ve sanayi alanlarında ihracatını büyük oranda artıracağını ve Tokat’a daha çok yatırımcının  geleceğinin altını çizen Başkan Çelik şunları aktardı:  

“Şehrimiz yüz yıllardır ticaret yoları üzerinde olduğu için ticaret kültürü gelişmiş bir konumdaydı. Ulaşımın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Son yıllarda bu özelliğimizi biraz kaybetmiştik ama bu havalimanımızın açılmasıyla tekrar geçmişteki o ticaret anlamındaki güçlü misyonumuza ulaşacağız. Burada Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Bizi böyle güzel bir eserle buluşturduğu için. Sanıyorum bugün açılışta da bunun müjdesini de verecek Ünye yolunu bitirdiğimiz zaman bizlerin de Tokat olarak çok çalışıp çok üretip ekonomik olarak bu yatırımları geri finanse etmemiz lazım. Ben bu anlamda bütün bu çalışmalara, Tokat iş dünyası adına teşekkür etmek istiyorum.

Havalimanı bizim için başka illere göre çok daha önemli ve çok daha kıymetli. Özellikle uluslararası tekstil yatırımlarının yoğun olduğu bir iliz. Bu tür firmalar için kolay ve rahat ulaşım çok önemli çok kıymetli. İş dünyası açsından zaman çok önemlidir. Bu anlamda yurtiçi ve yurt dışından hangi sanayiciyle görüştüysek bize havalimanını sordular.

Biz aynı zamanda tarım şehriyiz sebze ve meyveyi dünya pazarına ihraç eden bir şerhiz. Sebze ve meyvenin narin bir ömrü var, tüketiciye çok çabuk ulaştırılması lazım. Kargo uçağıyla bunların nakledilmesi çok önemli. Başka şehirlere göre bize havalimanı bu alanlarda çok daha fazla işimize yarayacaktır. Bunu hep birlikte yaşayacak ve göreceğiz. Bu kıymetli yatırım şehrimize hayırlı uğurlu olsun.”

Sosyal Medyada TTSO

4,259BeğenenlerBeğen
1,368TakipçilerTakip Et
3,543TakipçilerTakip Et

Online İşlemler