19 Nisan 2024 Cuma

Interreg Next 2021-2027 Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı Tanıtım Etkinliği

Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki mali işbirliği çerçevesinde ülkemiz 2021-2027 döneminde, Interreg IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı, Interreg NEXT Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı ve Interreg NEXT Akdeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programına iştirak etmektedir. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’nın Ulusal Otorite görevini yürüttüğü çok taraflı bir sınır ötesi işbirliği programı olan Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programında ülkemizin yanı sıra Bulgaristan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Ukrayna ve Yunanistan yer almaktadır. Programın ülkemizdeki uygulama alanı ise İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çankırı, Sinop, Samsun, Tokat, Çorum, Amasya, Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin ve Gümüşhane illerimizi kapsamaktadır.

AB’nin 2007-2013 ve 2014-2020 bütçeleme dönemlerinde dâhil olduğumuz Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programının 2021-2027 dönemi programlama çalışmaları Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından tamamlanmış olup, 30 Mart 2023 tarihinde ilk proje teklif çağrısına çıkılmıştır. 500.000 avro bütçeye kadar küçük ölçekli projeler ile 1.500.000 avro bütçeye kadar standart projelerin sunulabileceği teklif çağrısı ile eş finansman dâhil toplamda 35,7 milyon avro tutarında bir destek, ülkemiz ve havzadaki diğer program ülkelerinden uygun kurum ve kuruluşların hazırlayacakları ortak projelerin finansmanı için kullanılacaktır. Program hakkında bilgi, uygulama alanı ve öncelik alanlarına ilişkin bilgi Ek-2’de Türkçe olarak ve Ek-3’te İngilizce olarak yer almakta olup ilk teklif çağrısı hakkında Türkçe ve İngilizce özet bilgi ise Ek-4 ve Ek-5’te takdim kılınmaktadır

Söz konusu programa tahsis edilen fonlardan ülkemizin etkin bir şekilde yararlanabilmesi için yukarıda yazılan illerde bulunan Oda/Borsalarımızın Program ve proje teklif çağrısı hakkında bilgilendirilmelerinin faydalı olacağı mütalaa edilmektedir. Bu itibarla, Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından 18 Nisan 2023 tarihinde 10:00- 12:30 saatleri arasında Interreg NEXT Karadeniz Havzası Programı ve ilk teklif çağrısı başvuru esaslarına ilişkin bilgilendirmenin yapılacağı çevrim içi bir etkinlik düzenlenecektir.

Ek-1’deki gündemle düzenlenecek çevrim içi etkinliğe, gündemde yer alan https://us06web.zoom.us/j/85129475489 bağlantı adresinden kayıt olup, toplantıya erişilebilecektir. Ayrıca sizlerde yukarıda belirtilen linki Bulgaristan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Ukrayna ve Yunanistan üye ülkelerinde bulunan proje ortaklığı kurabileceğiniz sanayi ve ticaret odaları ile paylaşabilirsiniz.

Bilgilerini ve bahse konu toplantıya, yukarıda bulunan illerde yer alan Oda/Borsanızca Ek-1’de belirtilen linkten katılım sağlanmasını rica ederim.

Detaylı bilgiyi buraya tıklayarak cihazınıza indirebilirsiniz…