SİGORTACILARDAN ODAMIZA ZİYARET

• Çarşamba, 09 Ağustos 2017 12:55

Tokat Sigorta Acenteleri Derneği Yönetimi Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Ahmet Arat'a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Tokat Sigortacılar Derneği Başkanı Halil Kaya, beraberinde dernek yöneticileri olan Coşkun Ayyıldız, İsa Aydemir ve Mesut Karakaş ile birlikte Odamıza bir ziyaret gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arat'ın makamında gerçekleşen ziyarette, aynı zamanda Tokat TSO Yönetim Kurulu Üyesi olan Halil Kaya tarafından dernek faaliyetleriyle ilgili bilgi verildi.

Kaya kısa bir süre önce faaliyete başlayan Tokat Sigorta Acenteleri derneğinin öncelikli amacının mesleği illegal yollarla yapan kişilere mani olmak ve sigortalıların yaşaması muhtemel mağduriyetlerin önüne geçmek olduğunu dile getiren Başkan Kaya,dernek çatısı altında toplanan sigortacıların bu vesile ile birlikte hareket etmeye devam edeceklerini ve haksız rekabetin önüne geçmeyi planladıklarını kaydetti. Kentte kayıt dışı olarak sigortacılık yapanların tespitine başlandığını söyleyen Kaya: 'Bu arkadaşlarımızın ne sigortacılık lisansları var ne de yetki belgeleri. Konuya tam olarak vakıf olmadıklarından yanlış yönlendirmeler ve yanlış hasarlarla müşterilerin mağduriyetine sebep veriliyor. Sigorta yaptıracak vatandaşların acentelerde teknik personel olduğuna dikkat etmeleri ve muhataplarının konuyu iyi bildiğinden emin olmaları gerekiyor. Poliçesini satın alacağı acenteyi sabit acentelerden, tanınmış, bilinmiş köklü acentelerden seçmesini bekliyoruz. Bilindiği üzere internet satışları da son günlerde çok gündemde. Bu satışlardan dolayı ne yazık ki çok fazla mağduriyet söz konusu ve en çok şikayet aldığımız problem bu. Müşterinin bu tür satışlarda herhangi bir muhatabı olmadığından hasarın sigortadan karşılanma süresinde ciddi sıkıntılar yaşanabiliyor. Ama yetkili acenteler vasıtasıyla sigortasını yaptıran müşteri, acenteye gelip konuyla ilgili direkt bilgi alabiliyor ya da 24 saat boyunca bizleri arayarak, hizmetin devamındaki hizmet olarak adlandırabileceğimiz yönlendirme hizmetlerimizden faydalanabiliyor. Yani muhatap olduğundan işler daha hızlı yürüyor. Vatandaşlarımıza sigortalarını profesyonel acenteler vasıtasıyla yapmalarını öneriyoruz' dedi.

Tokat TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arat, il genelinde 105 sigorta acentesinin kayıt altında yaptıkları işlerle hem istihdama katkı sağladıklarını hem de devlete olan yükümlülüklerini yerine getiriyor olduklarını söyledi. Başkan Arat: "2013 yılında kayıt dışı olarak adlandırılan tüm konularla alakalı SGK ve Defterdarlık yetkililerimizle birlikte hareket edeceğimizi deklare etmiş bu konuyla ilgili bir dizi çalışma yapmıştık. Sigortacılık sektöründe de benzer problemlerin yaşanıyor olduğunu biliyoruz. Sigortacılık Levhaya Kayıt İşlemlerini il genelinde Tokat Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler yürütüyoruz.Bu doğrultuda kayıtdışı çalışan sigorta acentelerine hangi şartları sağladıklarında işlerini yapmaya devam edebileceklerini birçok kez hatırlattık. Şimdi de kurulan derneğimiz bu konuyla ilgili ciddi ir çalışma yapıyor. Umarım kayıtdışı olarak bu işi yapan arkadaşlarımız biran önce işlemlerini tamamlayarak mağdur duruma düşmeden acentelik hizmeti yapmaya devam edebilirler. Derneğimize hayırlı olsun diyor, çalışmalarında kolaylılar diliorum" dedi.