TOKAT 6'IN TARIM FUARI YARIN BAŞLIYOR

• Çarşamba, 08 Kasım 2017 12:22

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığıyla bu yıl 6'ıncısı düzenlenecek olan Tokat Tarım Fuarı 9 ila 12 Kasım tarihlerinde hemşerilerimize kapılarını açacak.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonunda yapılan basın toplantısı ile duyurulan Tokat Tarım Fuarı, 9 Kasım Perşembe günü saat 13.30'da yapılacak olan açılış ile ziyaretçilere kapılarını açacak. Tokat TSO Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Atlas Fuarcılık Yetkilisi Fevzi Atasagun, amaçlarının tarımsal üretim için kullanılan araç ve gereçlerin imalatını yapan firmalarla çiftçileri buluşturmak olduğunu söyledi. Tokat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Şahin, Tokat TSO Genel Sekreteri Sinan Ardil ve Tokat Ticaret Borsası Genel Sekreteri Murat Yılmaz'ın hazır bulunduğu toplantıda konuşan Atasagun: "Fuarımız 9-12 Kasım tarihlerinde sabah 10'da açılıp akşam 20'de kapanacaktır. 4 gün boyunca Cumhuriyet Meydanından her saat başı kaldırılacak servislerle ziyaretçiler Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fuar alanımıza taşınacaktır. Çevre il ve ilçelerden büyük katılım bekliyoruz. 300 firmanın katılım sağladığı ve 4 gün sürecek olan fuarımıza toplamda 100 bin ziyaretçinin gelmesini planlıyoruz" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Şahin ise müdürlük olarak ilçelerde faal olarak çiftçilik yapan vatandaşların fuara katılım sağlamalarına yönelik çalışmalarını tamamladıklarını söyleyerek, çevre illerden gelen ziyaretçilerle birlikte büyük bir kitlenin aynı zamanda bilgi alışverişi yapılmasına da imkan sağlayacak organizasyondan faydalandırılmaya çalışılacağını söyledi.

TOKAT TSO İHALE İLANI

• Salı, 24 Ekim 2017 09:20

TOKAT TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDAN İLAN

YENİYURT MAHALLESİ ÇEÇENİSTAN CADDESİ NO:70/1 TOKAT ADRESİNDE BULUNAN MÜLKİYETİ TOKAT TİCARET VE SANAYİ ODASINA AİT İŞYERİ 22.11.2017 TARİHİNDE AÇIK ARTIRMA USULÜ İLE KİRAYA VERİLECEKTİR. İHALEYE KATILMAK İSTEYENLERİN ODAMIZ GENEL SEKRETERLİĞİ İLE İRTİBATA GEÇMESİ ÖNEMLE RİCA OLUNUR.

SON MÜRACAAT TARİHİ : 22.11.2017 SAAT 12:00

TOKAT TİCARET VE SANAYİ ODASI

YÖNETİM KURULU

TOKAT DEDEMAN'DAN ODAMIZA ZİYARET

• Cuma, 18 Ağustos 2017 08:26

Tokat Dedeman Otel Genel Müdürü Tolga Ünal, Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Arat'ı makamında ziyaret etti.

Kentimizde kısa bir süre önce faaliyetine başlayan Dedeman Otel yöneticileri, Odamıza bir ziyaret gerçekleştirdi. Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arat'ın makamında gerçekleşen ziyarete Tokat Dedeman Otel Genel Müdürü Tolga Ünal ve Satış Müdürü Tunay Özgür katıldı. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Erol Can'ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Arat, şehrimizin konaklama kapasitesini büyük ölçüde arttıran ve rahatlatan Dedeman Otel'in yerli turistlerin kenti seçmesinde etkili olacağını söyledi. Başkan Arat: "Dedeman gibi konaklama konusunda ülke genelinde marka olan oteller zincirinin Tokat'ta da faaliyet gösteriyor olması bizleri mutlu ediyor. Özellikle turizm açısından da Dedeman Otel'in Tokat'ta bulunması bir çok yerli turistin de kenti seçmesi ve gezip görmesi için güzel bir fırsat. Ben otelimizin değerli yöneticilerine gerçekleştirdikleri nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyor çalışmalarında kolaylıklar diliyorum" dedi.

SİHİRLİ AÇILIŞ

• Perşembe, 10 Ağustos 2017 09:13

Tokat'ta çocukluğundan beri modanın içinde olmak ve kıyafet tasarlamak isteyen Didem Demirci, bu hayaline devletin girişimci kadınlara verdiği kurslar ve hibe destekleriyle gerçekleştirmişti. Genç kadının işyerinin açılışı Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat tarafından gerçekleştirildi.

Evli ve bir çocuk annesi olan 31 yaşındaki Didem Demirci'nin çocukluk hayaline ulaşmak için yıllardır verdiği çaba, Tokat Belediyesi Behsat Hanımeli Kültür Merkezi ve Halk Eğitimde gördüğü kurslar, Tokat Ticaret ve Sanayi Odasında katıldığı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ve sonrasında KOSGEB'den aldığı hibe ile gerçekleşti. Didem Demirci açılış öncesinde yaptığı konuşmada, devletin ve yerel yönetimlerin kadınların lehine yaptığı çalışmalar ve sonrasında alınan hibe ile hayalinin gerçekleştirdiğini söyledi. Demirci: "Sanki sihirli bir değnek ile gerçekleşti her şey. Tokat Belediyemize, Behsat Hanımeli Kültür Merkezimize, Tokat TSO'ya, İŞKUR'a ve KOSGEB'e teşekkür ediyorum. Dediğim gibi bu kurumların her birinin verdiği hizmetlerle, onların sihirli dokunuşlarıyla hayalim gerçek oldu. O yüzden işyerimin adının da sihirli olmasını istedim. Allah devletimize zeval vermesin" dedi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, günümüzde kadınların da iş hayatında kendini göstermesiyle istihdama sağladıkları katkının çok önemli olduğuna dikkat çekti. Başkan Eroğlu: "Tokat Belediyesi olarak açmış olduğumuz Hanımeli Merkezimizde Tokatlı kadınlarımızın kendilerini geliştirmesi ve istedikleri mesleği icra etmelerine yönelik çalışmalar düzenliyoruz. Bu çalışmaların sonucunu da kursiyerlerimizin açtıkları işyerleriyle görüyoruz. Ben kendisini tebrik ediyor, işyerinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat ise devletin, yerel yönetimlerin ve sivil toplum örgütlerinin verdiği desteklerle açılan bu tür işletmelerin, işyeri açmayı hayal eden bir çok girişimciye umut olduğunu söyledi. Başkan Arat; "Didem kardeşimizin işyerinin kendileri için bereketli, memleketimiz ve ülkemiz için hayırlar getiren bir yer olmasını diliyorum. Azminden dolayı kendisini kutluyor, bol kazançlı günler diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmalar sonrasında işyerini gezen Başkan Eroğlu ve Başkan Arat, Demirci'nin katıldığı kursların bitirme belgelerini kendisine takdim etti. Düzenlenen açılışa Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcıları Erol can ve Dursun Över, Yönetim Kurulu Üyeleri Hacı Ahmet Turan ve Ahmet Atılgan ile birlikte Genel Sekreter Sinan Ardil de katıldı.