İNOVASYON ODAKLI MENTÖRLÜK PROJESİ

• %AM, %28 %293 %2016 %06:%Haz

Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Sekreterliği'nden alınan 20.06.2016 tarih ve 1732 sayılı yazıda; TİM tarafından İhracatçı Birlikleri üyesi 100 şirkette, inovasyon yönetimi yetkinliğinin sürdürülebilir şekilde arttırılması ve uluslararası iş yapma tecrübesi kazandırılmasını teminen ülkemizdeki üniversiteler ve özel sektör arasında işbirliğinin geliştirilmesi ve üniversitelerindeki bilimsel bilgi, araştırma ve uygulama tecrübesinin anılan şirketlere aktarılması amacıyla "İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi” başlatıldığı belirtilmektedir.

Yazıda devamla, bu projede yer almak isteyen ve ülkemizin dört bir yanından başvuran 35 üniversiteden toplam 316 mentörlük başvurusu alındığı belirtilmekte olup, üniversitelerin ve mentörlerin değerlendirme süreçlerinin başladığı ifade edilerek bununla birlikte tüm bölgelerimizden firmalarımızın bu projeye katılımlarını arttırmak amacıyla firmaların projeye son katılım tarihinin 30 Haziran 2016 olarak revize edildiği bildirilmektedir.