Değerli Üyemiz;

Şehrimizde ilk olarak Odamızın yaptığı ve diğer sivil toplum örgütleri tarafından da örnek alınarak ilimizin geneline yayılan girişimcilik kurslarına 2013 yılında da devam ediyoruz. Tokat, Niksar, Erbaa, Zile ve Turhal ilçelerinde, öncesinde yapılan planlamaya göre devam ediyor olan kurslarımızın Tokat merkezdeki ilk olanıyla Erbaa ilçesinde olanını tamamlamış bulunmaktayız. Bugüne kadar yapılan ve Tokat’ın geneline hitap eden en kapsamlı kurs faaliyetlerimizden birisi olan bu çalışmamız doğrultusunda Tokat Merkez ilçede 4, sırasıyla Erbaa, Niksar, Turhal ve Zile ilçelerinde 4 olmak üzere toplamda 8 kurs planlandı. Tokat Merkez İlçedeki ilk kursumuzla beraber Erbaa ilçesindeki kursumuzu tamamladık. Merkez ilçedeki kursumuzla beraber Niksar’daki kursumuzu da başlatmış bulunmaktayız. Tokat’taki en önemli dış paydaşlarımızdan birisi olan İŞKUR Müdürlüğümüze bu kursları sahiplenmeleri ve ilçelerdeki altyapı konusunda bizlerden desteklerini esirgemeyen Erbaa, Niksar, Zile ve Turhal TSO Başkanlarımıza, Eğitimcilerimiz Yurdagül Sakın, Serdar Sakın Hocalarımıza ve ilgili personelime teşekkür ediyorum.

Sayın Üyemiz;

Akreditasyon denetimlerinin hemen sonrasında önümüzdeki dört yıllık süreç için yeni stratejik plan çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Yapacağımız hizmetler, eğitim faaliyetleri, projeler gibi tamamiyle siz üyelerimize odaklı çalışmalarımız bu sayede planlı bir hale getiriliyor. Daha öncesinde yaptığımız 2010-2013 planlamamızda elde ettiğimiz başarının önümüzdeki süreçte de devam etmesini umuyoruz. Dışarıdan profesyonel destek alarak yürüttüğümüz bu planlama sürecinde, değerli zamanlarını ayırarak özveriyle çalışmalara katılan Meclis Başkanımız A.Orhan GÜRGÜNOĞLU’na, Yönetim Kurulu Üyelerime ve Personelime teşekkür ediyorum. Bu planlama haricinde spontane olarak adlandırdığımız yeni fırsatları ve hizmetleri de yine sizlere sunacağımızın bilgisini vermek istiyorum.

Değerli Üyemiz;

Her yıl geleneksel olarak yaptığımız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin de destekleriyle yürütüyor olduğumuz öğrenci yardımlarımızı bu yılda gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz yıl bot olarak yaptığımız bu yardımlar, bu yıl kaban yardımı olarak yapılacak. Milli Eğitim Müdürlüğümüz vasıtasıyla ulaştığımız okullardan ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin listesini, cinsiyet ve beden numarası bazında istemiş bulunmaktayız. Okullardan gelecek cevabi yazılar sonrasında netleşecek rakamlara göre ihale sürecimizi başlatacağız. İhale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte ihtiyaç sahibi öğrencilerimize bu yardımları yine bizzat ulaştıracağız.

Seçimlerin ertelenmesiyle birlikte ötelenen Yöresel Ürünler Fuarı gibi, Tokatta daha öncesinde ilkini gerçekleş-tirdiğimiz Tarım Fuarının ikincisini de bu yıl Aralık Ayında gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Geçtiğimiz günlerde, Tarım ve Hayvancılık alanında şehrimizde kanaat önderi olan sivil toplum örgütü liderleri ve bürokratlarımızla bir araya gelerek tarihi kesinleştirdik. 26-29 Aralık tarihlerinde yapılacak olan Fuarı daha öncesinde olduğu gibi Atlas Fuarcılık firması organizas-yonuyla gerçekleştireceğiz. Bu furada biz Tokat TSO olarak da stand kuracağız. Orada görev alacak personellerimizden ihtiyaç duyduğunuz her anda bilgi ve danışma ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Yapılacak olan organizasyona bizlerle birlikte gönül veren kamu kurum ve kuruluşu temsilcilerimize ve sivil toplum örgütü liderlerine de ayrıca teşekkür ediyorum.

Değerli Üyemiz;

Odamız lobicilik faaliyetleri kapsamında, TOBB’a bağlı kurum ve kuruluşlarda Yönetici Düzeyinde temsilci bulundurmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızdan başarıya ulaştıklarımızın en sonuncusu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Erol CAN’ın TOBB Emekli Sandığındda delege olarak yer bulması oldu.

Sözlerimi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutlayarak noktalıyor, sağlıklı, mutlu ve bol kazançlı günler diliyorum.