Değerli Üyemiz;

Göreve geldiğimiz günden bu yana birçok çalışmanın altına imza attık. Yapılan bu çalışmaları bireysel başarıdan çok oluşturduğumuz ekip ile beraber yapılan doğru işlerin olumlu sonuçları olarak yorumluyoruz. Şubat 2009'da Oda yönetimine geldiğimizde ilk iş olarak "Aslan yattığı yerden belli olur" düsturundan yola çıkıp, hizmet binamızı acil tadilata soktuk. Sadece dış güzellik değil, elektronik altyapının yenilenmesi ile birlikte hizmet standardını da üst seviyelere çıkarıp, siz üyelerimizin profesyonelleştirilen personel ile birlikte kısa sürede işlemlerini gerçekleştirmeye başladık. Soğuk banko sisteminden birebir görüşmelerle hizmet vermeye başlayan Odamız, modernize edilmiş son hali ile birlikte şikayetleri neredeyse yok denecek bir seviyeye ulaştırdık. Bu değişimleri fiziksel ve yapısal olarak kategorilendirip, çözüm odaklı çalışmalar eşliğinde hedeflenen sonuca ulaştık.

Değerli Üyemiz;

Hizmette zihniyeti değiştirme önceliğimiz doğrultusunda Oda içi yapısal hizmet ağını geliştirilerek, Odamızı sadece üye ihtiyaçlarını karşılayan bir kurumdan şehrin genelinin sorunlarına çözüm önerileri getiren bir kurum haline getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Avrupa'dan bile çok daha ileri düzeyde hizmet veren Odamız yurt genelinde hizmet veren 365 Oda ve Borsa içerisinden sıyrılarak, dönemimizde kalitesi onanmış 85 Oda içerisine girdi. Akredite olmuş bir Oda olarak, hizmet ağımızı oluşturduğumuz yeni birimlerle de genişletmiş olduk. Profesyonel personel istihdamı ile birlikte, Basın - Yayın Departmanı, K Belgeleri, Sigortacılık Levhaya Kayıt, Kapasite Raporları, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi (İGEME) birimleri oluşturduk. Kredi Garanti Fonu (KGF) ile ilgili çalışmalarımızda son noktaya geldik. KOSGEB'in İl Müdürlüğü statüsü kazanması için yaptığımız lobi çalışmalarından başarılı sonuçlar elde ettik. Öncesinde Sinerji Odağı olarak Odamız bünyesinde hizmet veren KOSGEB artık bir İl Müdürlüğü olarak şehrimize hizmet veriyor.

Plansız çalışmaya alışmış bir kurum olmaktan kendimizi silkeleyerek, Oda olarak ilk Stratejik Planımızı yaptık. Çalışmalarımızı bu plan üzerinden yürüttük. Hedeflerimizi belirledik ve çizgimizden taviz vermedik. Taşın altına el koymayı alışkanlığımız yaptık. Yaptığımız hiçbir çalışmayı yük olarak görmedik. Şehrin tamamını ilgilendiren sorunlarla alakalı, çözüm odaklı çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalarımıza Çalıştay adını vererek kamuoyunu yapılan bu çalışmalarla ilgili sürekli bilgilendirdik. İstihdam sorununun altında yatan en önemli nedenlerden birisi olan mesleksizlik ve ülkemizde hissedilen vasıfsız işgücü fazlalığının önüne geçmek, diğer yandan firmalarda kaliteli eleman istihdamına destek olmak maksadı ile hayata geçirilen Umem Beceri’10 Projesini ilk sahiplenenlerden olduk. Odamız Başkanlığında yürütülmesini sağlayarak toplamda 50'ye yakın kurs açılmasını sağladık. Bu kurslara 1100'ün üzerinde katılımcı sağladık. Mesleksiz gençlerimizin birçoğu bu sayede uzmanlaşmış iş gücü ihtiyacı olan firmalarımızda istihdam edildiler.

Değerli Üyemiz;

Tüm bu çalışmaları yaparken acaba Tokat'ın dışında neler oluyor sorusunu kendimize sormayı da ihmal etmedik. Bizzat kendimizin katıldığı gibi, üyelerimizin de birçok sektörel aktivitelere katılmasını sağladık. Gelişimi uzaktan değil, yerinde inceledik. Fuar organizasyonlarına sektörlerimizin katılımlarını sağladık. Tüm bunların yanında Tokat'ın sahip olduklarını da dışarıyla paylaşmak istedik. Tokat'ta düzenlenen Tarım Fuarına ülkenin her yerinden katılımcı ve ziyaretçi gelmesini sağladık. Bu konuyla ilgili önümüzdeki dönemde bir fuar daha düzenleneceğinin de bilgisini vermek istiyorum."

"Az zamanda çok iş başardık. Göreve geldiğimiz günden beri içinde olduğumuz projelerle şehrimize katma değer sağladık. Üreten bir Oda olduk. Bu projelerle birlikte Odamızın faydalandığı hibeler, Odamız Üyeleri başta olmak üzere şehrin tamamını ilgilendiren; ticari, sosyal, kültürel, turistik anlamda ilimizin gelişmesini sağlamaya yönelik faaliyetler için kullanıldı. Harcamalarımızın yapılan bu hizmetlerle birlikte artmış olmasına rağmen büyümeyi başardık! Odamız Bütçesindeki dört yıllık süreç içerisindeki büyüme oranı yaklaşık olarak %390'ları buldu. Bütçemizdeki bu büyüme, sosyal açıdan şehrimize ve ülkemize yardımcı olmamızı da kolaylaştırdı. Ekonomik ve sosyal projelere ya da organizasyonlara karşılıksız olarak azımsanamayacak boyutta bağışlar yaptık."

Çalışmalarımız halen bitmedi. Önümüzdeki süreçte de Tokat TSO'nun yapacağı çok şey var. Nitekim lobicilik konusunda profesyonelleştik. Oluşturmuş olduğumuz ve sürekli lobicilik yapıyor olan ekibimiz başarılı çalışmaların altına imza atmaya devam ediyor. Son olarak amacı, bazı illerde vergi ve sigorta primi teşvikleri uygulamak, enerji desteği sağlamak ve yatırımlara bedelsiz arsa ve arazi temin etmek suretiyle yatırımları ve istihdam imkanlarını artırmak olan, şehrimizin de istifade ettiği 5084 Sayılı Yasa'nın süresinin Ocak 2013 tarihinde son bulması ile birlikte yaptığımız çalışmalar sonuç verdi. Tasarı aşamasında olan bu mahiyette bir çalışmanın bu ay içerisinde yasalaşmasını beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Tıpkı daha öncesinde Havaalanımız ile ilgili olduğu gibi şehrimizi yakından ilgilendiren her tür konuda çalışmalarımızı sürdüreceğimizi belirtmiştik ve yine belirtiyoruz.

Değerli Üyemiz;

Mayıs ayında seçimlerimizi gerçekleştireceğiz. Hizmet için yarışmak erdemdir. Aday olan tüm arkadaşlarıma çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Gerçekleşecek olan seçimlerin ülkemize, şehrimize, tüccar ve sanayicimize hayırlar getirmesini diliyor, saygılar sunuyorum.