Sayın Üyemiz;

Bir önceki sayımızda sizlerle paylaştığımız üzere, bu yıl Antalya’da üçüncüsü düzenlenen Hediyelik, Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’na tekrar katıldık. Benim kendi tespitlerime göre bu yıl fuara gelen ziyaretçiler geçtiğimiz yıllara göre daha azdı. Bunun sebebini ise hem fuar tarihinin Nisan ayından Haziran ayına alınması hem de fuarı organize eden firmanın değişmesine yoruyorum. Bu olumsuzluğa rağmen buradan gitmeden önce vermiş olduğumuz birincilik sözünü yerine getirdiğimizi de sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. İlk yıl dördüncü olan Odamız, ikinci yıl üçüncülük alarak şehrimize dönmüştü. Tokat’ın geleneksel el sanatı olarak bilinen, bakırcılık, yazma basmacılık, ve çömlekçilik sanatlarının temsilcilerinin, Niksarlı Kaval Ustası Yaşar GÜÇ’ün, Tokat Halay Ekibinin, 30’a yakın ürün çeşitliliği ile bizleri yalnız bırakmayan firmalarımızın alınan bu ödülde büyük katkıları bulunmaktadır. Ben maddi manevi destekleri ile alınan bu birincilikte emeği olan herkese, yönetim kurulumuza ve personelimize teşekkür ediyorum. Ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat HİSARCIKLIOĞLU ile yaptığımız ir görüşmede, bu organizasyonun Ulusal Boyuttan Uluslar arası bir boyuta taşınacağı gibi bir izlenim edindim. Böylesi bir organizasyona katılabilmemiz için de Yöresel Ürünlerimizin marka tescil işlemlerinin tamamlanması gerekiyor. Üniversitemiz İşbirliği ile takriben 10 Yöresel Ürünümüzün Coğrafi İşaretinin alınması ile ilgili yapılan çalışmalarımız devam ediyor. Malumunuz yurtdışında sizin oranın nesi meşhur sorusuna verebileceğimiz cevabın belgeli olması gerekiyor. Bununla ilgili proje çalışmalarımıza hız verdiğimizi de siz değerli üyelerimizin bilgisine sunuyoruz.

Değerli Üyemiz;

Geçtiğimiz ay içerisinde düzenlenen ve önem arz eden bir başka çalışmamız ise, Kardeş Ülke Azerbaycan’a düzenlenen iş gezimiz oldu. Başkent Bakü’ye 30 kişilik bir ekiple çıkarma yapan Tokatlılar orada çok iyi karşılandılar. Sayın Valimiz Şerif Yılmaz, Milletvekilimiz Sayın Dilek YÜKSEL ve Odamız Yöneticileri ve Sanayici İşadamlarımızla birlikte düzenlenen gezinin çok verimli geçtiğine inanıyorum. Aslen Reşadiyeli olan Bakü Büyükelçimizin davetleri üzerine yapılan gezide aleni fark edilen bir husus da siz değerli üyelerimizle paylaşmak istiyorum. Bakü güzel bir şehir. Gelirin hemen hemen %60 kadarını petrol ve doğalgazdan karşılanıyor. Yeni yatırımlar için bakir bir şehir gibi görünüyor. Ama mevcut yasaların tatbiki konusunda sıkıntıları çekildiği de çok belirgin. Orada oranın kurallarını bilen insanlarla çalışmak daha mantıklı gibi geliyor. Yine Bakü ile ticari ilişkiler kuran hemşerilerimizden aldığımız bilgilere göre, yazılım ve bilişim anlamında güzel ve bol getirili ticaret yapıldığını öğrendik. Yine tespit ettiğimiz bir başka ticari eksiklik ise karşılıklı güven ortamının bulunmaması. Kendiliğinden oluşan bu sistem, uzun süreli ticaret yapma olanaklarını ortadan kaldırmış ve bu sistemin orada yeniden oturması zaman alır diye düşünüyoruz.

Sayın Üyemiz;

Gıjgıj Projemiz tüm hızı ile devam ediyor. Konu ile ilgili olarak daha öncesinde verdiğimiz Ramazandan Sonra Tesisin hazır olacağına dair sözümüzün arkasındayız. Belki bu Ramazan’da değil ama bir sonraki yıl Ramazan Ayı’nda hepimizin ailesi ile birlikte gidip iftarını açabileceği bir tesisinizin olacağını da bilgilerinize sunuyorum. Bu ay içerisinde başlayacak olan Ramazan-ı Şerifinizin; sizlere, ailenize ve milletimize, bolluk bereket ve bol kazanç getirmesini diliyorum.