Değerli Üyemiz;

Başta siz değerli üyelerimiz ve sonrasında Tokat’ın tamamı için hizmet verecek olan Gıjgıj tesislerimizin inşaatı hızla devam ediyor. Ramazan Ayının bitmesinden kısa bir süre sonra tesislerimizin kullanıma hazır bir hale geleceğini bilmenizi istiyorum. Özellikle Turizm anlamında atağa geçmesini istediğimiz şehrimizin, bu doğrultuda yaşamış olduğu altyapı eksikliğinin giderilmesi hususunda Odamız olarak üzerimize düşeni yapmış olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız. Bu tesislerimizin örnek teşkil etmesini, tesislerimizin tamamlanması ile birlikte turizm için gerekli yatırımların siz değerli üyelerimiz tarafından yapılmaya devam edileceğini umuyoruz.

Mayıs ayı içerisinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 67. Olağan Genel Kurulu’na katıldık. Benimle birlikte Meclis Başkanımız Sayın Orhan GÜRGÜNOĞLU, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sayın Erol CAN, Meclis Üyemiz Sayın Sinan İŞERİ, aynı zamanda Ankara Delegesi de olan Meclis Üyemiz Sayın hasan URHAN ve Genel Sekreterimiz Sayın Yusuf Ziya ERDEM Genel Kurula katılım gösteren isimler oldu. Odalar Birliği seçimlerinin Ocak, Şubat Mart aylarında NACE Kodlarının tamamlanması ile birlikte gerçekleşeceği bilgisine ulaştık. Mevcut Başkan Sayın Rifat HİSARCIKLIOĞLU yasada belirtildiği üzere bu seçimlerde aday olamıyor. Ama seçimler öncesinde oluşturulabilecek bir yasa ile 3. Dönem Başkanlığına da aday olabilir diye düşünüyorum.  Ama böyle bir olay gerçekleşmeyecek olursa gelecek yıl Mayıs Ayında TOBB faaliyetlerine yeni bir başkan ile devam edecek.

Yine geçtiğimiz ay içerisinde Avrupa Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Almanya’da organize edilen bir programa davet üzerine katıldık. Programa Sayın Valimiz, Tokat Belediye Başkanımız, birçok ilçe Belediye Başkanımızla birlikte katıldık. Çok verimli bir görüşme oldu. En azından Avrupa’da yaşayan hemşerilerimizle orada görüşmeler sağlayarak ilin gelişebilmesi için neler yapılabileceğini ve Avrupa’da ki Tokatlıların bu süreçte hangi rolleri üstlenebileceğini tartıştık.

Türkiye’de gıda sektörüne hakim bir dergi olan Catering Guide ile bir söyleşi gerçekleştirdik. 13 sayfa kadar Tokat’a yer ayrıldı. Odamızın da bu ayrılan yerde ayrıca bir bölümü olacak. Yöresel ürünlerimizi ve mutfak lezzetlerimizi tanıtabileceğimizi düşündüğümüz bu adımın ciddi getiriler sağlayacağına inanıyorum.  İl genelinde ve siz üyelerimiz arasında gıda sektöründe faaliyet gösteren arkadaşlarımızın birçoğu dergi ile ilgili olumlu görüşlerini bizlerle paylaştılar. Biz de buradan hareketle böyle bir çalışma gerçekleştirme kararı aldık.

İçinde bulunduğumuz Mübarek Üç Ayların size, ailenize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, işlerinizde kolaylıklar ve bol kazanç diliyorum.