Bilindiği üzere Odamız olarak bir misyon üstlenerek ilimizin kalkınmasını hızlandırabilmek adına çalıştaylar düzenlemeye başladık. İlk olarak düzenlediğimiz Ticaret ve Sanayi Çalıştayları sonrasında, İlimiz Valisi, İlimiz Milletvekilleri, İlimiz Belediye Başkanı, Odamız Meclis Başkanı, TESOB Yönetimi ile birlikte ilk çalıştay değerlendirme toplantımızı gerçekleştirerek sorunların çözümü için gerekli olan çalışmaların takibatını yapmaya başladık.

Bu çalışmalarımız sonrasında ilimizin öncelikli sorunları arasında gördüğümüz bir başka konuya yani Turizme yönelerek bir dizi çalıştay gerçekleştirdik. TUDER Başkanı Sayın Kadir ÖZBİLGİN ve Tokat’ta Turizm denince akla ilk gelen 10 kişiden oluşan bir komisyon ile gerçekleştirdiğimiz bu çalıştaylar sonrasında bir Çalıştay Değerlendirme Toplantısı tertip ettik.
Yaptığımız bu toplantıya iştirak eden Sayın Valimiz Şerif Yılmaz’a, Milletvekillerimiz, Zeyid Aslan’a, Dilek Yüksel’e ve Orhan Düzgün’e, Belediye Başkanımız Adnan Çiçek’e, Rektörümüz Sayın Mustafa Şahin’e, İl Genel Meclisi Başkanımız Sayın Mehmet Elibol’a, Vali Yardımcımız Sayın Adnan Oktar’a, Müze Müdürümüz Halis Şahin Beyefendiye, CHP İl Başkanı Sayın Duran Kum’a, MHP İl Başkanı Sayın Murat Polat’a teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca toplantıya katılmayı çok arzu ettiklerini ifade eden fakat yoğun gündemleri nedeni ile iştirak edemeyen Milletvekillerimiz Sayın Şükrü Ayalan ve Sayın Reşat Doğru’ya, Ak Parti İl Başkanı Eyüp Eroğlu’na da toplantıya katılamayacaklarını mazeretleri ile bildirme nezaketinde bulundukları için teşekkür ediyorum.

Turizm Çalıştaylarımız ile ilgili detaylı bilgi vermek gerekirse; Tokat'ta turizm geliştirme çalışmalarına altlık oluşturmak üzere, turizme yönelik sorun ve çözüm önerilerini saptamak için 11 Ocak 2012, 18 Ocak 2012 ve 28 Ocak 2012 tarihlerinde üç etaptan oluşan “Turizm Çalıştayı”, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Tokat Turizm ve Tanıtma Derneği (TUDER) işbirliğinde gerçekleştirildi.

Söz konusu çalıştayın 11 Ocak 2012 tarihinde yapılan birinci etabı; on kişiden oluşan Çalıştay Danışma Komisyonu üyeleri, 18 Ocak 2012 tarihinde yapılan ikinci etabı; on kişiden oluşan Çalıştay Danışma Komisyonu üyeleri, il ve ilçe belediye başkanları ile il ve ilçe sanayi ve ticaret odası başkanları,  28 Ocak 2012 tarihinde yapılan üçüncü etabı ise kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla tamamlanmıştır. Çalıştay'a toplam 60 kişi davet edilmiş, 40 kişilik katılımla çalıştay gerçekleştirildi.

Daha öncesinde yapılan çalıştaylarda Tokat'ta turizmin geliştirilmesinin önündeki sorunlar ve çözüm önerileri katılımcılar tarafından dile getirilmiş, tartışılmıştır. Çalıştay sonucunda ortak nokta olarak saptanan bilgiler, bu bilgilerden çıkarılabilecek çözüm önerileri, çözümde yer alması ve çözüm için gerekli parasal kaynakları temin etmesi gerekenler, anket sonuçları ve saha çalışmalarıyla birleştirilerek bir  rapora taşınmaya çalışıldı.
Bu toplantılara İl ve İlçe Belediye Başkanlarımız, Turizmle yakından alakadar olan bürokratlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, merkez ilçe dahil bütün ilçelerimizden gelen kanaat önderleri, gazeteci arkadaşlarımız katıldılar. Yapılan beyin fırtınaları ile ortaya çıkan önemli eksiklikler ve en önemlisi envanterimiz 24 Mart 2012 gerçekleştirilmiş olan toplantıda büyüklerimize sunuldu. Bu toplantı ile ilgili önemli derecede mutlu olduklarını ifade eden bürokratlarımız, raporumuzda da bahsettiğimiz üzere, üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerine dair söylemlerde bulundular.

Konuyla ilgili raporumuzu gerçekleştirilmiş olan Turizm Çalıştayı Değerlendirme Toplantısı sonrasında kamuoyu ile paylaştık. İsteyen üyelerimiz bu raporu, internet sitemizdeki ilgili haber ekinden bilgisayarlarına rahat bir şekilde indirebilirler.

Bu vesile ile özellikle Turizm ile ilgili olan çalıştaylara katılım gösteren, emek ve zaman harcayan başta TUDER Başkanı Kadir ÖZBİLGİN ve Meclis Başkanımız A. Orhan GÜRGÜNOĞLU olmak üzere, çok değerli komisyon üyelerimiz olan; Baro Başkanımız Faruk Bostancı’ya, GOÜ Öğretim Üyeleri Selim ÇAKAR ve Köksal PABUÇCU’ya, Odamız Meclis Üyesi Murat ORUÇ’a, Tokat Kültür Sanat Derneği Başkanı Hasan ERDEM’e, Grand Ballıca Oteli Müdürü Yavuz Yücel ÖZCAN’a ve büyük katkılarından ötürü Turizm İl Müdürümüz Abdurrahman AKYÜZ’e ve son olarak Odamız personeline teşekkürlerimi sunuyorum.

Bugün konuştuklarımızın ve attığımız ilk adımın, yarın birçok hemşerimize ekmek kapısı olmasını diliyor saygılarımı sunuyorum.